MITÄ JUHLASUUNNITTELIJA OIKEASTI TEKEE?

... suunnittelee ja ideoi.
Lopullinen toteutus on aina yhdistelmä asiakkaan toiveita ja juhlasuunnittelijan ideoita.

... kertoo realistisesti toteutusmahdollisuudet. 
Kyllä, voit saada juhliisi jäästä veistetyn vesiputouksen, jos olet valmis maksamaan siitä. Mutta sadan hengen istuva ruokailu ei tule onnistumaan tunnissa.

... kilpailuttaa palveluntarjoajat.
Juhlasuunnittelijoilla on kattavat verkostot, joita he käyttävät tilaisuuksien järjestelyissä apunaan. Asiakas saa rahallisen hyödyn valitsemalla palvelun yhteistyökumppanien palveluista. 


... neuvoo ja konsultoi.
Työkseen juhlia järjestävä on tietoinen yleisestä hintatasosta ja tietää, mistä on mahdollista säästää. Juhlasuunnittelija on myös nähnyt satoja erilaisia toteutustapoja ja hyödyntää niistä parhaimpia.

... huolehtii budjetissa pysymisestä.
Tarkka budjetointi estää ylimääräistä rahanmenoa ja heräteostosten tekoa. 

... askartelee ja somistaa.
Juhlasuunnittelija on sovittaessa paikan päällä auttamassa koristelussa ja viimeistelemässä somistuksen. Näin ollen juhlaväki voi saapua valmiiseen juhlapaikkaan ilman viimehetken stressiä pöytäkoristeista ja kynttilöistä.


... toimii seremoniamestarina.
Mikäli lähipiiristä kukaan ei tunne oloansa luontevaksi mikrofonin varressa, on seremoniamestarin palkkaaminen oikea ratkaisu. Seremoniamestari johtaa juhlia ohjelmasta toiseen pitäen aikataulut kasassa.

... siivoaa.
Juhlasuunnittelija on se näkymätön henkilö, joka huolehtii tilaisuuden yleisilmeestä ja siisteydestä muiden nauttiessa juhlista. 


... huolehtii, että asiat sujuvat sovitusti.
Juhlasuunnittelija päivittää toteutuskarttaa suunnitelmien edetessä, vahvistaa aikataulut muille palveluntarjoajille ja tietää tavaroiden sijainnin. 

... soveltaa, jos näin ei tapahdu.
Aina ilmenee jotain. Osaava juhlasuunnittelija pitää huolen, että kukaan vieraista (ja parhaimmillaan järjestävästä osapuolestakaan) ei huomaa tätä ja keksii ratkaisun tilanteeseen. 

... toimii henkisenä tukena.
Mikäli kukaan muu ei tunnu ymmärtävän, että jasmiininvalkoinen ja jääruusunvalkoinen kaitaliina ei ole sama asia, niin käänny juhlasuunnittelijan puoleen. Hän ymmärtää.Kommentit

Suositut tekstit